Et dekk- og bilverksted som gir god service

stotdempere

Vi leter alle etter steder som tilbyr bred service, enten det er en restaurant, tannlege eller et bilverksted. Å ha et sted som kan ta godt vare på deg og kunne tilby den tjenesten du ønsker. For et bilverksted er det en fordel om de kan løse problemer både på bilen din og på dekkene dine. Ved å sikre at verkstedet ditt har kapasitet til å håndtere begge deler, trenger du ikke å ha to forskjellige verksteder som takler problemene. Jo oftere du besøker dem, desto lettere blir det å bygge et forhold som vil gi deg bedre service enn kundene som bare kommer en gang. Når bilen din trenger bilservice omtrent annethvert år, skjer det ikke så ofte, men når du skifter dekk mellom vinterdekk og sommerdekk og omvendt et par ganger i året, trenger du dekkservice. I tillegg kan det hende du også har noe som bør sjekkes eller repareres på bilen din i løpet av året. Du kan også få dem til å lagre dekkene dine på dekkhotellet mellom dekkskift.

Fordelen med å ha et verksted ved at dekkbyttet ditt er at de har de riktige verktøyene for det, de har eksperter som kan inspisere dekkene dine slik at dekkene som er montert er i god stand og trygge å kjøre. De kan sørge for at dekkene blir reparert, hvis dekkene har feil, eller sørge for at de er balanserte før montering. De sørger også for at dekktrykket er riktig før du kjører derfra.

Du kan kombinere besøk på verkstedet med en helhetlig oversikt over bilens tilstand. Du kan la dekkene dine inspiseres samtidig som du kan sjekke bremsene, støtdempere eller bilens hjulinnretning. En god metode er å få dem til å gjøre en kondisjonstest på bilen. Tilstandsprøver inkluderer at verkstedet går gjennom alle de kritiske delene av bilen og sjekker om bilen er i god stand eller om noe bør korrigeres. Bremser, dekk, støtdempere samt billys og væsker sjekkes om de må byttes ut eller fylles på nytt. Når testen er utført har du god oversikt om noe må rettes for at bilen skal kunne kjøre trygt. Det er en fin måte å oppdage små feil i god tid før de vokser til større og dyrere problemer, noe som også kan påvirke sikkerheten din når du kjører.

For verkstedet er det viktig å sjekke at de er sertifisert for å utføre bilservice på bilmerket ditt. De må være autorisert til å utføre service og kunne stemple bilens servicehåndbok. Gyldige garantier blir ugyldige hvis verkstedet ikke er autorisert til å betjene ditt spesielle bilmerke. Det må brukes reservedeler som oppfyller kravene som er satt av bilmerket på reservedeler. Derav viktigheten av å finne et verksted som oppfyller det bilen din krever av dem så vel som de du ønsker når det gjelder kundeservice, tilgjengelighet og pris. Når disse to er enige, og at de kan takle både bilen din og dekkene, er alt i orden.