Miksi talvirenkaat ovat paras valinta ankariin talviin

Talvirenkaat

Talvirenkaat ovat paras valinta ankariin talviin, koska nämä renkaat on itse asiassa tehty erityisesti talvikaudelle. Valitsetpa kitka- tai nastarenkaat, kunhan talvirenkaat on varustettu ”Three Peak Mountain Snowflake” -merkillä, joka tarkoittaa, että renkaat täyttävät vaaditut suorituskykykriteerit lumitestissä, minkä vuoksi sitä pidetään vakaana lumella. Tämä tarkoittaa, että nämä renkaat on valmistettu erityisesti toimimaan ankarissa talviolosuhteissa ja että ne käyvät läpi voimakkaan lumitestauksen varmistaakseen, että ne pitävät lumisilla, liukailla teillä matalassa ja kylmässä lämpötilassa.

Jos talvet, joissa asut, ovat ankaria, auton merkille tarkoitetut lumirenkaat ovat paras valinta. Syynä tähän on se, että mikään ei käsittele lumessa ja jäällä paremmin kuin merkille suositellut talvirenkaat. Niiden erityinen kumiyhdiste ja kulutuspintakuvio on tehty erityisesti vaikeimpiin talviin. Koska talvirenkaat valmistetaan vain talvikaudeksi, niiden ei tarvitse tehdä kompromisseja muihin vuodenaikoihin. Tämä tekee talvirenkaista parhaiten suorittavat renkaat talvisissa tieolosuhteissa. Ei ole epäilystäkään siitä, että autosi merkille ja mallille suositellut nasta- tai kitkarenkaat antavat lopullisen suorituskyvyn vaikeissa talviolosuhteissa, mutta miten tiedät milloin vaihdetaan talvirenkaisiin?

Talvirenkaiden vaihdon yleiset säännöt ovat, renkaat vaihdetaan kun lämpötila laskee lähelle nollaa tai keli on talvinen ja liukas. Tai kun lain määräämä talvirengaskausi astuu voimaan. Talvirenkaat parantavat pitoa, jarrutusta ja käsittelyä. Nykyisiä talvirenkaita ei ole suunniteltu toimimaan vain lumisissa olosuhteissa, mutta ne toimivat paremmin myös kylmällä, kuivalla tiellä. Talvirenkaita ei ole tarkoitettu käytettäväksi muina vuodenaikoina.

Kun valitset talvirenkaita, ota huomioon ajotarpeesi. Ajatko jäisillä tai lumisilla teillä? Ajatko varhain aamulla vai myöhään illalla? Pidätkö saman nopeuden lämpötilasta riippumatta? Jos asuinalueellasi on leudot talvet, ehkä kitkarenkaat ovat parempi vaihtoehto.